20 kartofler af almindelig størrelse
1 stor porre
2 fed hvidløg
2 hønseboullionterninger
peber
1½ dl fløde - madlavningsfløde eller piskefløde
1 pakke bacon
creme fraiche
groft brød - jeg serverede havreboller til i dag......Se opskrift under brød
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Porren renses og skæres i tynde ringe. Kartofler, hvidløg og porrer lægges i en gryde og dækkes af vand. Sættes til at koge og når de har kogt i ca 20 min er de møre. Når de er helt møretilsættes boullionterningen og det hele blendes med en stavblender. Fløden tilsættes og der smages til med salt og peber.
Der kan også tilsættes timian, hvis man vil have en lidt mere krydret smag.
Baconen stege sprød og knækkes i mindre tern.
Serveres med bacon tern og en klat creme fraiche og groft brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar