tirsdag den 30. november 2010

Oksegryde med kartoffelmos

800 g bøfstroganof kød eller som jeg her brugte kød fra 2 ossobuco stykker
1 løg i tern
2 fed hvidløg i tern
3 store gulerødder i skiver
1 dåse flåede tomater
150 g champignon
1 dl hvidvin
et vred timiankviste
1 tsk paprika
1 tsk salt og  frisk kværnet peber
1½ dl fløde - enten madlavningsfløde eller piskefløde

Kødet skæres i mindre stykker og brunes i lidt fedstof sammen med hvidløg og løg. Når kødet er brunt tilsættes hvidvin, de flåede tomater, gulerødder og champignon og salt og peber.

Det hele står nu og simrer under låg i ca. 2 timer. Inden servering tages timiankvistene op og fløden tilsættes. Retten koges igennem med fløden og er nu klar til servering!

Kartoffelmos
10 store kartofler
3 store gulerødder
4 spsk smør
1½ dl mælk
samges til med salt og peber.

Kartoflerne og gulerødderne skrælles og skæres i mindre stykker. De koges til de er møder - uden salt. Vandet hældes fra og kartofler og gulerødder moses og smør og mælk tilsættes. Der moses indtil mosen er ensartet og uden alt for store klumper. Smages til med salt og peber.

Det her er min store datters yndlings spise - bare der er kartoffelmos til - og hun laver den gerne selv!


Ja der kunne jo godt lige have været lidt grønt på toppen, men det havde vi ikke lige ved hånden!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar