onsdag den 30. november 2011

Tiramisu - en klassiker

Jeg eeeelsker bare Tiramisu og forleden gik det op for mig at jeg slet ikke haved blogget om tiramisu - så er det bare for længe siden at jeg har lavet det, så til en vennekomsammen meldte jeg mig frivilligt til at medbringe tiramisu - smart ikke?


Til 4 personer:
16 ladyfingers
½ dl marsala eller cognac
2 dl stærk kaffe
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
½ tsk vanille
250 g mascarpone
1/4 l piskefløde
kakao

Pisk æggeblommerne tykke med sukkeret, tilsæt vanille og rør mascarponen i.

Pisk fløden og vend den i cremen.

Ladyfingers dyppes i kaffen, som er blandet med marsalavinen.  Kiksene lægges tæt i et fad og derefter lægges et lag creme henover. - gentages 1 gang.

Kan kan med fordel laves dagen før, så den rigtig får trukket.

En rigtig lækkerbisken.....



tirsdag den 29. november 2011

Kyllingelår i kokos/peanutbuttersauce

En ret der er hurtig at tilberede og som passer sig selv i ovnen.

Smager rigtig godt med jasminris til....

Til 6 personer
12 kyllingelår
1 fed hvidløg
salt og peber lidt fedtstof til panden

saucen:
1 dåse kokosmælk 400 ml
3 spsk peanutbutter
1 spsk sød chilisauce
½ tsk stødt ingefær
1 spsk soya
½ spsk sødsoya
1 dl vand
2 fed hvidløg
frisk kværnet peber
1 smuldret hønseboullionterning
1 gul snack peber
1 rød snack peber

Tilbehør:
Jasminris.

Kyllingelårene steges i fedtstof og hvidløg i ca 10 minutter til de begynder at tage lidt farve.

Alle ingredienserne til saucen blandes i en skål.

Peberfrugterne skæres i mindre strimler.

Peberfrugterne lægges i et smurt ovnfast fad og kyllingelårene lægges oven på. Saucen hældes over.

Sættes i ovnen ved 200 grader i 45 minutter til en time.

Til kyllingelårene serverede jeg jasminris.


mandag den 28. november 2011

Pappardelle med kylling, tomater og feta

En dejlig let pasta ret der ikke tager mange minutter at lave - og den smager rigtig godt!

Til 5 - 6 personer
500 g frisk pappardelle
500 g kyllinge inderfilet
lidt olie
1 fed hvidløg
salt og peber

15 cherrytomater i halve
1 gulerod i spåner
20 basilikumblade
75 - 100 g feta skåret i tern

Kyllingeinderfieltterne steges gyldne i olie og hvidløg og krydres med salt og peber.

Tomater skæres i halve og guleroden skrælles i spåner.

Papparedellen koges og lægges i et stort fad.

Kyllingefilterne skæres i mundrette bidder.

Kylling, tomater, guelrodsspåner og feta blandes i og der pyntes med basilikum blade.

Servers med lidt friskrevet parmesan og evt. en citronfløde sauce eller hjemmelavet pesto.




Cremet citronflødesauce

En lækker sauce der klæder pasta ret godt - kan både serveres til kylling eller fisk - og gerne sammen med pasta....

1/4 l piskefløde
skal af en halv usprøjtet citron
1 tsk citronsaft
½ hønseboullionterning
frisk kværnet peber

Alle ingredienser kommes i en gryde og saucen koges op og står og simrer i 5 - 10 minutter til saucen tykner - smages til med salt og peber.

søndag den 27. november 2011

Brownies på den nemme måde

Den her opskrift har jeg haft og brugt i mange år - nu bliver den delt her på bloggen....

4 æg
370 g sukker
4 tsk vanillesukker
100 g mel
1 stor knivspids bagepulver
1 knivspids fint salt
4 spsk kakao
150 smeltet smør
75 hakkede hasselnødder
75 g hakkede mandler

Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Smørret smeltes og vendes i æggemassen. Mel, bagepulver kakao, vanille og salt vendes efterfølgende i og til sidst de hakkede nødder og mandler.

Dejen hældes i em smurt bageform og bages midt i ovnen ved 175 grader i 20 - 25 minutter. Den skal være godt fugtig, men selvfølgelig ikke hænge på en kødnål.

Når den er afkølet skæres den i små firkanter - der kan også kommes en god glasur på, men kagen er meget sød i sig selv.

Man kan også vælge at hakke noget mørk, lys eller hvid chokolade i - det gør den ikke ringere.......



lørdag den 26. november 2011

Sød ribbensteg

Jeg fik lyst til at eksperimentere lidt med en ganske almindelig ribbensteg - Det kom der en dejlig glaseret steg ud af, som kan anbefales at prøve...

1 ribbensteg
4 spsk brun farin
2 spsk sød chilisauce
2 spsk olie
2 fed presset hvidløg
1 spsk soya
2 spsk limesaft
1 spsk oystersauce
salt og peber

Alle ingredienserne blandes til en marinade - husk godt med salt.

Ribbenstens skæres i mellemtykke siver - men ikke helt igenne, men så marinaden også kommen ned til kødet.

Ribbenstegen lægges i en pose og marinaden hældes i  - lukkes godt.

Stegen trækker i marinaden i minimum 1 time, men gerne natten over.

Steges i et ovfast fad i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time til sværen bliver mørk og sprød.

Serveres med nogle gode kartofler og en lækker salat......



onsdag den 23. november 2011

Minikødboller med feta og persille på sprøde tyrkiske madbrød

Den her opskrift er inspirerert af en opskrift fra arla.dk - jeg har lige tilføjet lidt æg og andre ting - ægget for overhovedt at kunne holde farsen sammen - en dejlig ret med nogle gode kødboller...

Minikødboller
100 g fetaost
500 g hakket oksekød
1 dl grofthakket bredbladet persille
små hakkede fed hvidløg
½ tsk oregano
½ tsk basilikum
1 tsk groft salt
1 æg
friskkværnet peber
fedtstof til stegning

Dressing
2 dl yoghurt naturel
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ tsk sukker
1 fed presset hvidløg 

tyrkiske fladbrød - jeg køber dem hos vores lokale grønthandler 

3 dl jasminris
6 dl vand
1 tsk salt

romainesalat eller iceberg i grove stykker
agurk i tynde stave
høvlede gulerødder
feta i tern

Skær fetaen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med kød, persille, hvidløg, æg og krydderier.
Bland ingredienserne sammen og form små kødboller.

Smelt smørret i en pande og steg minikødbollerne ved svag varme ca. 2½ min. på hver side.


Kog imens vand og salt og når det koger tilsættes risen. De simrer under låg i 15 minutter, derefter slukkes for varmen og de står yderligere i 15 minutter.

Rør imens yoghurt med salt, peber, sukker og hvidløg. Smag dressingen til.

Varm brødene på en plade midt i ovnen.

Fordel grønsager, ris, minikødboller, feta og dresssing på de varme brød og server straks.