Den her opskrift er inspirerert af en opskrift fra arla.dk - jeg har lige tilføjet lidt æg og andre ting - ægget for overhovedt at kunne holde farsen sammen - en dejlig ret med nogle gode kødboller...
Minikødboller
Minikødboller
100 g fetaost
500 g hakket oksekød
1 dl grofthakket bredbladet persille
2 små hakkede fed hvidløg
½ tsk oregano
½ tsk basilikum
1 tsk groft salt
1 æg
friskkværnet peber
fedtstof til stegning
Dressing
2 dl yoghurt naturel
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ tsk sukker
1 fed presset hvidløg
tyrkiske fladbrød - jeg køber dem hos vores lokale grønthandler
3 dl jasminris
6 dl vand
1 tsk salt
romainesalat eller iceberg i grove stykker
agurk i tynde stave
3 høvlede gulerødder
feta i tern
Skær fetaen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med kød, persille, hvidløg, æg og krydderier.
Skær fetaen i mindre stykker og kom den i en skål sammen med kød, persille, hvidløg, æg og krydderier.
Bland ingredienserne sammen og form små kødboller.
Kog imens vand og salt og når det koger tilsættes risen. De simrer under låg i 15 minutter, derefter slukkes for varmen og de står yderligere i 15 minutter.
Rør imens yoghurt med salt, peber, sukker og hvidløg. Smag dressingen til.
Varm brødene på en plade midt i ovnen.
De har da vidst fået rigeligt de kødboller.
SvarSletja det er jo smag og behag...
SvarSletog lyset i fotografiet kan jo også drille lidt - men de smagte nu dejligt og 2½ minut på hver side synes jeg nu er ok, da kødet jo også skal gennemsteges..
De ser ikke sorte ud på panden.. det er helt sikkert lystet der driller. det er meget svært at fotografere om aften. flot blog du har og interessant læsning.
SvarSlet/Samantha
Hej Samantha - tak!
SvarSletJeg er glad for at du kan lide min blog ;-)
Hilsen Olga