mandag den 6. maj 2013

Creme Brulee med kaffe

Til en fødselsdags dessert var jeg i kaffe humør. jeg fik denne opskrift af min bror og svigerinde på en kaffe creme brulee, så den skulle prøves.

Til 6 personer
5 dl piskefløde
½ dl knuste kaffebønner
4 æggeblommer
50 g rørsukker
1 stang vanille

rørsukker til drys

Kog fløden med de knuste kaffebønner og vaniliestangen - hvor konene er taget ud - altså bare skrællen. Sluk for gryden og lad fløden trække i 15 minutter.

Pisk imes æggeblommer med rørsukker og vanillekorn, til sukkeret er opløst og æggeskummen er lys og luftig.

Si kaffebønner og vanillestang fra fløden og hælden forsigtigt i æggemassen. Vend massen sammn til den er ensartet - pisk ikke, da der ikke skal opstå en masse skum.

Fordel cremen i portions glas/skåle og bag dem i ovnene ved 100 grade i lige godt 1 time. - Cremen skal kun lige være gennembagt.

Stil cremen på køl til cremen er helt kold og har sat sig - gerne natten over.

Lige inden servering drysses cremen med rørsukker som brændes til karamel med en gasbrænder. -  karamellen skal være hård og helt stiv.

Jeg serverede denne creme brulee med kaffesorbet til - det var en rigtig god kombination - det fede og tunge med det kolde og lette....



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar