mandag den 16. maj 2011

Yggenyk kager

Her hjemme er yggenyk kager altid populære - alle kan være med til at lave dem og det tager ingen tid og de smager fantastisk. Jeg husker selv, da jeg i 2. klasse læste om yggenykkerne og der så var en opskrift i bogen - de skulle prøves og har hængt ved siden :-)

250 g smør eller margarine - jeg bruger halvt af hver
175 g sukker
1 æg
400 g mel
200 g mørk chokolade i små tern

Fedstoffet smeltes eller blødgøres og røres sammen med sukker og æg. Mel og chokolade tilsættes og dejen sættes på bagepladen med en ske i små klumper - de flyder lidt ud når de bages.

Ovnen sættes på 200 grader og kagerne bages i ca. 10 minutter til der gyldne og sprøde.


2 kommentarer:

  1. måske er det bare mig - men jeg kan ikke lige se hvormeget mel du bruget???

    SvarSlet
  2. nej det havde jeg vist glemt at skrive - 400 g ;-)

    Olga

    SvarSlet