mandag den 11. april 2011

Æbler med marcipan og smuldredej

Det her er en kage jeg ofte vender tilbage til. Den er dejlig nem og smager helt fantastisk sammen med is, flødeskum eller creme fraiche - alt efter hvad man er til. Den kan både serveres til eftermidddagskaffen og som dessert med dehlig is til..

Denne her gang serverede jeg den sammen med kanelis - og det var et hit...
Se opskrift på kanelis under desserter


6 æbler skåret i tynde både
125 g mel
125 g smør
50 g sukker
1 tsk vanille

200 g revet marcipan

De tynde æblebåde lægges i et smurt ildfast fad. Æblerne drysses med vanille.

Marcipanen rives og fordeles over æblerne.

Dejen smuldres sammen i en skål og smuldres udover æblerne med marcipanen.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time til dejen er gylden.

Serveres med for eksempel kanelis til...

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar