søndag den 13. marts 2011

Jordskokkegratin

Jordskokkegratinen er inspirerert af Det Lille koekken, som havde en opskrift på denne dejlige gratin - jeg føjede så lige lidt forårsløg i skiver til og lidt smuldret hønseboullionterning -uhmm den smagte dejligt...

Jordskokkegratin:

250 jordskokker i tynde skiver
½ æg
1 dl piskefløde
½ smuldret hønseboullionterning
salt og peber
1 lille fed hvidløg
2 forårsløg i tyndeskiver
revet ost til gratinering

Jodrskokkerne renses, skrælles og skæres i tynde skiver. Forårsløgenen skæres også i tynde skiver og blandes med jordskokkerne. De lægges i et lille smurt ildfast fad.

Fløden, ægget, hønseboullioneterningen, hvidløg og salt og peber blandes og hældes over jordskokkerne.
 
Gratinen dækkes med en god revet ost og sættes i ovnen ved 175 grader - i ca. 40 minutter til den er gylden.

1 kommentar: