Når jeg skal have gæster og der er mange ting der skal laves, gør jeg gerne kartoflerne i stand i god tid.
Men mange gange har jeg været ude for, at kartoflerne så får brune pletter og ser uspiselige ud alt for hurtigt.
En god ven af mig gav mig det her trick:
Kartoflerne, som er gjort klar, lægges i en gryde eller skål og dækkes med koldt vand. På toppen lægges en skive franskbrød og gryden eller skålen dækkes af - evt. med køkkenfilm.
Kartoflerne kan sagtens stå i et døgn på den her måde.
Ved tilberedning fjernes franskbrødet og vandet hældes fra og kartoflerne er lige så fine, som da de blev skåret!
Jeg kender ikke tricket med franskbrødet - hvilken funktion har det?
SvarSletDet suger åbenbart nogle stoffer som kartoflerne udskiller og som så gør dem brune - det forhindrer altså kartoflerne i at blive plettet og brune, hvis man skærer dem i god tid!
SvarSlet