Forleden faldt jeg over de dejligste peberfrugter til næsten ingen penge, så jeg måtte bare lave fyldte peberfrugter...
Jeg brugte:
5 orange peberfrugter
500 g hakket oksekød
6 dl vand
3 dl ris
1 hønseboullionterning
1 stor dåse tomatpure
1 hakket løg
1 stort fed hvidløg
2½ dl vand
2 tsk spidskommen
1½ tsk sukker
1 spsk sød chilisauce
lidt olie
salt og peber
revet ost
Risene koges i hønseboullionen - de hældes i den kogende boullion og småkoger i 15 min og står under låg uden varme i 15 min.
Peberfrugterne skylles og halveres - og renses for kerner.
Løg og hvidløg svitses i olien og det hakkede kød tilsættes. Kødet brunes og når det er helt brunet igennem tilsættes tomatpure, vand og krydderier.
Kødet simrer indtil risene er færdige, men min. i 15 minutter.
De færdigkogte ris tilsættes kødet og det hele blandes godt.
Peberfrugterne lægges i et smurt fad og fyldes med kød og risblandingen.
Drys med ost og sæt peberfrugterne i ovnen i ca. ½ time til osten er blevet gylden.
Severes sammen med en god salat.
Det er såre simpelt at lave og ekstremt lækkert, og ja, man skal altid huske at toppe det med en god ost ;)
SvarSletVigtigt er at peberfrugterne bevarer lidt af deres bid, så de ikke bliver alt alt for slatne :)