Så nu skulle jeg lige prøve at lave det igen - og det fik den helt rigtig smag efter min mening!
700 g kalveyderlår eller inderlår
1 løg
1 gulerod
1 porrer
3 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
2 dl hvidvin
vand
Salt
Tunsauce
4 æggeblommer
2½ dl olie - eller så meget der nu skal til for at mayonaisen bliver tyk
2 dåser tun i vand
4 æggeblommer
2½ dl olie - eller så meget der nu skal til for at mayonaisen bliver tyk
2 dåser tun i vand
kapers
3 ansjosfileter - ja jeg undlader dem, da jeg synes at fiskesmagen bliver for kraftig
Saft af ½ citron
3 ansjosfileter - ja jeg undlader dem, da jeg synes at fiskesmagen bliver for kraftig
Saft af ½ citron
noget af fonden fra det kogte kød
Salt og friskkværnet peber
Salt og friskkværnet peber
Frisk paprpadelle pasta
parmasan
Kog kødet i vand og vin med grøntsagerne, som er skåret i mindre stykker og krydderurter samt salt i ca. 30 minutter, så det stadig er rosa!
Gem fonden til saucen og frys evt. resten ned til en god sauce eller suppe..
Rør mayonaisen sammen ved at røre æggeblommerne langsomt sammen med en konstant tilsætning af en tynd stråle olie. Rør til mayonaisen har en tæt konsistens.
Blend tun, kapers, ½ dl fond og citronsaft (og ansjoser, hvis man vil have dem med) sammen til en mos i blenderen. Bland tunmosen i mayonaisen og smag til med salt og peber.
Skær det kogte kalvekød i tynde skiver - jeg brugte en pålægsmaskine til at få tynde skiver.
Anret kalvekødet lagvis på et fad og hæld tunsaucen ovenpå, drys hele kapers henover. Server til parpadelle pasta med frisk revet parmasan og eventuelt med en lille salat som tilbehør og et godt brød.
En himmelsk mundfuld...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar