Den smager dejligt både varm og kold, så rester fra aftensmaden kan sagtens bruges til frokost næste dag.
Dej:
100 g koldt smør
125 g hvedemel
50 g revet ost
1/4 tsk salt
Fyld:
1 dåse tun i vand
1 porrer eller 3 forårsløg i tynde ringe
100 g revet ost
2 æg
1½ dl creme fraiche
2 tsk hvedemel
1 tsk basilikum
1 tsk tørret dild
lidt salt
peber
Smørret smuldres i melet.
Ost og salt blandes i og dejen samles - brug evt. lidt koldt vand, hvis den ikke vil samles helt.
Stil dejen tildækket i køleskabet i minimum ½ time.
Tryk dejen ud i et smurt fad og lad dejen gå lidt op ad formens sider.
Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Imens hældes tunen til afdrypning. Den afdryppede tun skilles med en gaffel og tilsættes porrer, ost, æg, creme fraiche, mel og krydderier. Det hele blandes godt.
Fyldet fordeles i den forbagte bund og tærten sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til tærten er gylden.
Spises sammen med en god salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar