fredag den 5. august 2011

Tuntærte

Den her opskrift har jeg haft i maaange år og lavet et utal af gange, fordi den bare smager så godt og er nem, hurtig og dejlig..

Den smager dejligt både varm og kold, så rester fra aftensmaden kan sagtens bruges til frokost næste dag.

Dej:
100 g koldt smør
125 g hvedemel
50 g revet ost
1/4 tsk salt

Fyld:
1 dåse tun i vand
1 porrer eller 3 forårsløg i tynde ringe
100 g revet ost
2 æg
1½ dl creme fraiche
2 tsk hvedemel
1 tsk basilikum
1 tsk tørret dild
lidt salt
peber

Smørret smuldres i melet.

Ost og salt blandes i og dejen samles - brug evt. lidt koldt vand, hvis den ikke vil samles helt.

Stil dejen tildækket i køleskabet i minimum ½ time.

Tryk dejen ud i et smurt fad og lad dejen gå lidt op ad formens sider.

Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Imens hældes tunen til afdrypning. Den afdryppede tun skilles med en gaffel og tilsættes porrer, ost, æg, creme fraiche, mel og krydderier. Det hele blandes godt.

Fyldet fordeles i den forbagte bund og tærten sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til tærten er gylden.

Spises sammen med en god salat.






Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar