fredag den 5. august 2011

Kage med hindbær og top af kagecreme

Min yngste havde i flere dag været "kagesulten" og vi blev derfor enige om at lave denne dejlige sommer kage me dhindbær fra haven og en god kage creme...

Kagen er selvkomponeret, da Mille var helt syg for at få kagecreme (hun siger, at hun kan spise en hel gryde med kagecreme alene, hvis hun fik lov), så vi måtte finde på en måde at kombinere hendes ønske med en let sommerkage...

150 g smeltet smør
½ dl mælk
3 æg
250 g sukker
270 g mel
1 spsk vaniliiesukker
2 tsk bagepulver

200 g hindbær (kan sagtens være frosne)
½ dl sukker

Kagecreme:
½ liter mælk
2 æg
50 g sukker
40 g mel
2 tsk vanilliesukker

Glasur:
150 g flormelis
3 - 4 spsk hindbærsaft

Hindbærrene drysses med sukker og står og trækker.

Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Vanilliesukkeret tilsættes.

Fedstoffet smeltes og mælken tilsættes.

Fedtstoffet tilsættes til æggemassen og mel og og bagepulver piskes i.

Dejen hældes i en smurt bradepande.

Saften fra hindbærrene sies fra og hindbærren "ploppes" i kagedejen lidt hist og pist, så der er bær fordelt i hele kagen.

Kagen bages på midterse rille i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter til den lige akkurat er fast.

Imens laves kagecremen.

Mælk, æg, sukker og mel piskes godt sammen, så der ikke er nogen klumper tilbage.

Varmes over lavt blus imens der piskes hele tiden til cremen tykner. Når cremen er tyk tilsættes vanillien og det hele koger i gennem i 1 minuts tid.

Når kagen er bagt tages den ud af ovnen og der laves huller i kagen med en gaffel.

Cremene fordeles over kagen og sættes tilbage i ovene i ca. 15 minutter og cremen bages.

Glasurene røres af flormelisen og hindbærsaft til den har en god fast konsistens.

Når kagen er fædig stilles den til afkøling og når den er helt afkølet, lægges der glasur på.




Kagen kan serveres med flødeskum til, men det er ikke et must......

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar