Det skulle gå hurtigt forleden aften, så det blev til den her ret, som faktisk var temmelig dejlig og hurtig at lave...
500 g friske tortellinier
Tomatsauce:
1 løg i tern
1 fed hvidløg
lidt olie
1 dåse flåede hakkede tomater
1 tsk oregano
1 håndfuld frisk hakket basilikum
½ tsk sukker
1 maggiterning
salt og peber
Bechamelsauce:
30 g margarine eller smør
4 spsk mel
½ liter mælk
revet muskatnød
1 håndfuld revet ost
salt og peber
Revet ost til gratinering
Tortellinierne koges til de er aldente.
Tomatsauce:
Løgene og hvidløget svitses i olie til de er gennemsigtige.
Tomaterne tilsættes og alle krydderierne tilsættes.
Saucen simrer i min. 15 min ved svag varme.
Bechamelsauce:
Fedstoffet smeltes og melet røres i til en melbolle.
Mælken røres i lidt ad gangen til saucen er jævn. Den koges op til den tykner.
Osten tilsættes og tilsidst smages saucen til med muskatnød, salt og peber.
Tortellinierne lægges i et ildfast smurt fad.
Lidt af bechamelsaucen hældes over torellinierne og derefter hældes hele tomatsaucen over.
Der afsluttes med resten af bechamelsaucen og drysse med revet ost tilsidst.
Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time til osten er smeltet og gylden.
Sådan en omgang pasta i ovn ER bare skønt!!
SvarSletJa det er jeg helt enig i - og så er det bare dejligt nemt og hurtigt på en travl hverdagsaften!
SvarSletOlga