lørdag den 16. april 2011

Tortellini bagt i ovnen med tomat og bechamelsauce

Det skulle gå hurtigt forleden aften, så det blev til den her ret, som faktisk var temmelig dejlig og hurtig at lave...

500 g friske tortellinier

Tomatsauce:
1 løg i tern
1 fed hvidløg
lidt olie
1 dåse flåede hakkede tomater
1 tsk oregano
1 håndfuld frisk hakket basilikum
½ tsk sukker
1 maggiterning
salt og peber

Bechamelsauce:
30 g margarine eller smør
4 spsk mel
½ liter mælk
revet muskatnød
1 håndfuld revet ost
salt og peber

Revet ost til gratinering

Tortellinierne koges til de er aldente.

Tomatsauce:

Løgene og hvidløget svitses i olie til de er gennemsigtige.

Tomaterne tilsættes og alle krydderierne tilsættes.

Saucen simrer i min. 15 min ved svag varme.


Bechamelsauce:

Fedstoffet smeltes og melet røres i til en melbolle.

Mælken røres i lidt ad gangen til saucen er jævn. Den koges op til den tykner.

Osten tilsættes og tilsidst smages saucen til med muskatnød, salt og peber.


Tortellinierne lægges i et ildfast smurt fad.

Lidt af bechamelsaucen hældes over torellinierne og derefter hældes hele tomatsaucen over.

Der afsluttes med resten af bechamelsaucen og drysse med revet ost tilsidst.

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time til osten er smeltet og gylden.



2 kommentarer:

  1. Sådan en omgang pasta i ovn ER bare skønt!!

    SvarSlet
  2. Ja det er jeg helt enig i - og så er det bare dejligt nemt og hurtigt på en travl hverdagsaften!

    Olga

    SvarSlet