Forleden aften skulle jeg have kage med til et kontkatforældremøde i en af pigernes klasse- det blev til denne dejligt svampede gulerodskage, som holder sig frisk i mange dage...
200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
Flødeostetopping
200 g flødeost naturel
3 spsk smør
50 g flormelis
1 tsk vanille
saften fra ½ lime
Pisk smør, farin og æg godt sammen.
Bland mel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødderne
Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. ½ time. Det kan godt være at den skal have lidt længere, men prøv med en strikkepind eller lignende - den må ikke hænge fast på pinden.
Flødeostetopping:
Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med smør, sukker, vanille og limesaft.
Smør toppingen på den kolde gulerodskage.
Tak for opskriften - jeg elsker gulerodskage og især ostecremen, så længe jeg abstraherer fra, at den er lavet af ost...
SvarSletDet smager i øvrigt også virkelig godt med squash i.
Velbekommen - håber du kan bruge den og ja- den er er´også god med squash.
SvarSletdet der med osten - i mit hoved minder flødeost overhovedt ikke om ost - og det giver jo en fantastik dejlig cremet konsistens! - og det passer perfekt til den krydrede kag ;-)
Perfekt. Lige hvad jeg står og mangler ;-) tak!
SvarSletVelbekommen - håber den smager!
SvarSletHilsen Olga