søndag den 17. april 2011

Bresaolaruller med basilikum og ricottacreme

Jeg lavede en dejlig forret i går - det skulle være en uden fisk, da en af gæsterne ikke kan lide fisk, så jeg lavede disse dejlige ruller og en god polenta til - det smagte altså dejligt...

Til 10 personer
2 pakker lufttørret bresaola
200 g ricotta
1 fed hvidløg
salt og peber
40 store basilikumblade

Ricottaen røres med hvidløg, salt og peber.

På hvert bresaolastykke placeres 2 store basilikumblade og en tsk (med top) Ricottacreme- Bresaolaen rulle om cremen.

Jeg serverede 2 per person og 2 stykker polenta med rucola og revet ost på.
Se opskrift på polenta under tilbehør


Polentaopskriften kommer også lige her... den kan man aldrig få nok af...

Polenta:300 g groft majsmel
6 dl vand
6 dl mælk
1 tsk salt
3 spsk smør
25 g revet parmesan

babysalt/rucola og revet ost til pynt.

Vand og mælk bringes i koge og majsmelet tilsættes. Der røres grundigt til grøden er tyknet - derefter røres der lidt engang imellem. - Pas på den sprutter, så brug en høj gryde og pas på tøjet!

Denne gang prøvede jeg at lave majsgrøden i microbølgeoven - og det var faktisk ret godt!

Jeg kogte den ved fuld varme 900 watt i ca. 1 time - det vil sige hvert 10. minut tog jeg den ud og rørte rundt i den, så den blev dejlig lind - det var ret godt og jeg slap for alt sprutteriet :-)

Grøden koger i 45 minutter til 1 time.

Imens ristes græskarkernerne til de er spøde - jeg ristede dem under grillen i ca 5 minutter.

Når grøden er færdig tilsættes smørret, græskarkernerne og parmesanen og grøden hældes i en form/fad beklædt med bagepapir.

Nu skal polentaen køles helt ned. Når den er afkølet skæres den i skiver på ca. 1½ cm som grilles i ovenen til de er gyldne.

Ved servering lægges en top af  god revet ost på polentaen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar