tirsdag den 19. april 2011

Gærhorn med vanillecreme og remonce

40 stk

1½ pk gær
2½ dl mælk
200 g smør eller margarine
2 æg
800 g mel
1 tsk salt
1 dl A38
75 g sukker
1 tsk kardemomme

remonce:
150 g smør
150 g sukker
1 tsk vanille

Creme:
3 dl mælk
2 æggeblommer
1 spsk maizena mel
2 spsk sukker

Gæren opløses i mælken som er lunet til håndvarm. Margarinen smeltes og hældes i gærblandingen.
A38, æg, salt, sukker og kardemomme tilsættes. Melet æltes i til dejen er lind og slipper skålen - hold lidt af melet tilbage, det er ikke sikkert at det altsammen skal i.

Dejen hæver i ½ times tid.

Imens røres remoncen sammen - fedtstoffet kan evt. blødgøres lidt i microvnen først.

Mælken til cremen piskes sammen med æggeblommer, sukker og maizena og brínges til at koge under konstant omrøring. Når cremen er kogt tilsættes vanillen og cremen køler af. - Den skal være rimelig fast, så den ikke løber ud af hornene..

Dejen deles i 5 lige store stykker, som rulles ud til runde flader, der deles i 8 lige store stykker.

Der lægges en lille spsk remonce og en stor tsk creme på hver trekant og den rulles sammen til et horn - fra den brede ende til den smalle - spidsen lægges nederst på bagepapiret, så hornet er lukket.

Hornene efterhæver i ca. 20 min og bages derefter ved 200 grader i ca. 12 min til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar