mandag den 18. april 2011

Koldhævede morgenboller

De her boller er dejlige nemme og smager skønt..
De hæver natten over og er lige til at sætte i ovenen om morgenen.

25 g gær
½ liter vand
½ dl olie
1 dl A38
3 spsk sukker
3 dl havregryn
100 g fuldkornsspelt
1 tsk salt
500 g hvedemel

Gæreopløses i det kolde vand - olie og A38 tilsættes.

Havregryn, spelt, sukker og salt røres i.

Derefter røres melet i lidt ad gangen - jeg gør det altid på røremaskinen med dejkroge.

Dejen skal stadig være klistret, men ikke for vandet - jeg siger altid at dejen skal slippe kanterne af skålen når man ælter den med dejkrogene.

Dejen dækkes til med film og sættes i køleskabet natten over.

Næste morgen tændes ovnen på 200 grader og dejen sættes i klatter på en bageplade med bagepapir - skeen dyppes i lidt vand imellem hver af dem, så slipper dejen nemmere.

Bages i cirka 20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde.


6 kommentarer:

  1. -Dejligt:-) - håber du får nogle gode morgenboller, når du får tid til at bage dem....

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  2. Hej. kan man udskifte fuldkornsspelt med fuldkornshvedemel? Hilsen Mie.

    SvarSlet
  3. Hej Mie!

    Ja det kan du sagtens - du kan også bruge andet mel, som du har lyst til...

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  4. Fantastisk boller jeg skifter dog sukker ud med honning

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det bruger jeg også engang imellem 😊

      Slet