Forleden aften skulle jeg have kage med til et kontkatforældremøde i en af pigernes klasse- det blev til denne dejligt svampede gulerodskage, som holder sig frisk i mange dage...
200 g blødt smør 
200 g brun farin 
3 æg 
200 g hvedemel 
2 tsk stødt kanel 
2 tsk bagepulver 
5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g) 
Flødeostetopping 
200 g flødeost naturel 
3 spsk smør 
50 g flormelis 
1 tsk vanille
saften fra ½ lime
Pisk smør, farin og æg godt sammen.
Bland mel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødderne
 Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. ½ time. Det kan godt være at den skal have lidt længere, men prøv med en strikkepind eller lignende - den må ikke hænge fast på pinden.
Flødeostetopping: 
Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med smør, sukker, vanille og limesaft. 
Smør toppingen  på den kolde gulerodskage.
 
 
Tak for opskriften - jeg elsker gulerodskage og især ostecremen, så længe jeg abstraherer fra, at den er lavet af ost...
SvarSletDet smager i øvrigt også virkelig godt med squash i.
Velbekommen - håber du kan bruge den og ja- den er er´også god med squash.
SvarSletdet der med osten - i mit hoved minder flødeost overhovedt ikke om ost - og det giver jo en fantastik dejlig cremet konsistens! - og det passer perfekt til den krydrede kag ;-)
Perfekt. Lige hvad jeg står og mangler ;-) tak!
SvarSletVelbekommen - håber den smager!
SvarSletHilsen Olga