mandag den 18. april 2011

Daimis på mandelbund med karamel/pistacieslør og friske bær

Vores gæster i lørdags fik denne vellykkede dessert - den smagte bare skøøønt...

Daim is til 10 personer - og lidt mere til...
7½ dl piskefløde
6 pastauriserede æggeblommer
125 g flormelis
1 tsk vanillesukker
3 dobbelt daim

Mandelbunde
150 g fint hakkede mandler
150 g sukker
½ tsk bagepulver
4 æggehvider

Karamel/pistacieslør
150 g flormelis
lidt fint hakkede pistaciekerner

Isen...
Æggeblommer og flormelis piskes lyst og skummende - eller nærmere sejt... Vanillen tilsættes.

I en anden skål piske fløden til flødeskum. Æggesnapsen vendes i flødeskummet med en dejskraber.

Daimene hakkes i mindrestykker, som tilsidst vendes i ismassen.

Isen hældes i en form, der skyllet med koldt vand og stilles tildækket i fryserne i minimum 6 timer, men gerne natten over.

Bundene...
Æggehviderne piskes stive til man kan vende bunden i vejret på skålen uden at æggemassen falder ud. Sukker, de fint hakkede mandler og bagepulveret vendes i æggehviderne med en dejskraber til alt er blandet sammen.

Massen fordeles i små runde cirkler med en diameter på ca. 10 cm. på en bageplade med bagepapir.

Bages i ovnen ved 175 grader i 25 minutter eller til bundene er gyldne og sprøde.

Sløret....
Flormelisen smeltes i en gryde til sukkeret er helt gyldentbrunt.

Pistaciekernerne hakkes.

Med en ske laves der mønstre på et bagepapir med den flydende karamel og pistaciekernene drysses henover.

Hvis massen stivner inden man er færdig, varmes den bare igen og så kan man fortsætte.

Isen anrettes på bundene og sløret lægges oven på - jeg serverede friske jordbær og blårbær til...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar