torsdag den 17. februar 2011

Mulligatawny - Karrysuppe med kylling

Da jeg var 16 år gammel var på et highschoolophold i Californien. En af minderne jeg fik med mig hjem var en dejlig mulligatawnysuppe, som jeg desværre ikke har en opskrift på. Jeg har med inspiration fra andre opskrifter og med min egne hukommelse sammensat denne her.

Denne her lavede min datter Nille - det er altid rart når børnene gider at lave mad...!!

400 g kogt kyllingekød
1 æble i tern
1 lille løg i tern
2-3 porrer i ringe
2-3 gulerødder i skiver
Bladselleri efter behag
1 spsk karry
Margarine til stegning
¼ l piskefløde
1½ hønsekødssuppe/boullion
evt. lidt hønseboullionterning

2½ dl ris
5 dl vand
1 hønseboullionterning.

 Løg og æbletern svitses i margarinen med karryen.

Magarinen bages op med melet og når massen er blevet til e tyk bolle tilsættes boullionen lidt efter lidt. Suppen smages til med noget af en hønseboullionterning, hvis der ønskes en kraftigere smag.

Suppen koger igennem i ca. 10 min.

Tilsæt grøntsager, kylling og piskefløde og smag til med salt og peber.

Risene koges i en gryde ved siden af i hønseboullionen og serveres i suppen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar