torsdag den 17. februar 2011

Italienske kødboller med pasta og tomatsauce

Det her er en af mine favorit alternativer til spaghetti med kødsovs...

Fars:
500 g hakket oksekød
1 skive afskorpet franskbrød i små tern
1 tsk salt
peber
1 fed hvidløg
1 tsk tørret oregano
1 æg
1 dl fløde
½ dl havregryn
fedtstof til stegning

Tomatsauce:
1 lille løg i tern
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede og flåede tomater
1 tsk sukker
1 maggiterning
salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum + lidt ekstra til pynt
lidt margarine

frisk pasta - evt. tagiatelle

Farsen røres sammen med alle ingredienserne.

Af farsen steges en masse små kødboller på en pande med lidt fedtstof.

Til tomatsaucen svitses løg og hvidløg i lidt margarine.

De hakkede og flåede tomater tilsættes og allekrydderierne tilsættes. Saucen simrer i ca. 15 min.

Pastaen koges efter kogeanvisningen.

Det hele anrettes i et fad og pyntes med frisk basilikum.

Server frisk revet parmesan til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar