torsdag den 17. februar 2011

Kranse med kanel- og pistacie remonce

Til dejen skal der bruges:

500 g mel
100 g margarine eller smør
100 g sukker
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
1 knivspids salt

Kanel remonce:
50 g smør eller margarine
50 g brun farin
2 spsk kanel

Pistacie remonce:
100 g pistacie masse
25 g margarine eller smør
25 sukker

Pynt:
1 sammenpisket æg
perlesukker

Fedstoffet smeltes og tages af varmen. Mælken tilsættes og blandingen hældes over det smuldrede gær.

Sukker, salt og æg tilsættes. Melet æltes i til dejen er smidig og blød.

Dejen hæver i 15 - 30 minutter.

Imens røres de 2 remoncer sammen hver for sig.

Dejen deles i 2 stykker, som hver rulles ud til firkanter på 20 x 40 cm.

Fyldet fordeles på hver af dejfirkanterne - en med kanel og en med pistacie.

Dejen rulles sammen til en pølse og lægges i en smurt springform med hul i midten.

Dejen pensles med æg og strøes med perlesukker.

Kransene sættes til hævning i 20 minuter på et lunt sted.

Bages i en varm ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.




6 kommentarer:

  1. Den ser godt nok lækker ud.. ;o)

    SvarSlet
  2. Tak! - Den smagte også rigtig godt - især den med pistacie var et hit herhjemme!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  3. Mums - de ser gode ide! Det er altså ikke en god ide at kigge på madblogs en fredag eftermiddag, man bliver så vanvittigt lækkersulten:)
    God weekend fra Louise

    SvarSlet
  4. Hej Louise - det har du ret i, hvis ikke man er lækkersulten kan man vist hurtigt finde inspiration til at blive det...

    også god weekend herfra!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  5. Lækkert!!! Jeg er helt syg efter gærdejskager med fyld for tiden :)

    SvarSlet
  6. Hej Hanne!

    Det kender jeg godt - nogle gange må jeg bar bage en gærbrødsstang, snegle eller som her en krans!

    Hilsen Olga

    SvarSlet