søndag den 12. december 2010

Honninghjerter

Honningkage opskriften har jeg fået fra en bager, så det er en af de ægte!

Ca. 1 måned før honningkagerne skal bages laves denne fordej:

½ kg mel
½ kg flydende honning

Mel og honning æltes sammen og puttes i en pose, som gemmes i køleskabet i ca. 1 måned - eller hvornår man nu kommer i tanke om at lave den - den skal bare ligge og hvile et stykke tid og helst mindst 14 dage.

10 g hjortetakssalt
10 g potaske
2 spsk kanel
en lille ½ spsk ingefær
en lille ½ spsk stødte nelikker
4 æggeblommer
1 æg

200 g mørke chokoladeknapper, som smeltes over vandbad.

Dejen skal nu blandes med krydderier og resten af ingredienserne.

Potaske opløses i vand og hjortetakssalten arbejdes op i 1 æg.

Dejen kan godt være lidt hård af at ligge i køleskab, den kan med fordel gøres lidt blød i microbølgeovnen inden den skal røres sammen med resten af krydderierne.

Potasken og hjortetakssalten tilsættes og krydderierne tilsættes . Æggeblommerne røres i en ad gangen.

Når dejen er rørt færdig hviler den lige ½ times tid i køleskabet.

Dejen rulles ud til en tykkelse på ca. 4 mm og stikkes ud i figurer.

Kagerne bages ved 180 grader i ca. 10 min.

Når de er afkølede overtækkes de med mørk chokolade.



6 kommentarer:

  1. Fin blog du har dig her... Ihhh.. hvor ærger jeg mig over, jeg ikke har set denne opskrift noget før. Men den kræver jo god tid, så får ikke lavet denne type honninghjerter før jul.

    :-)

    Boegeskov

    SvarSlet
  2. Tak skal du have -det glæder mig at der er nogen der synes de kan bruge det jeg skriver ;-)

    Ja så må du huske den til næste år - eller måske prøve med lidt kortere hviletid - det kan da være at det kan lade sig gøre!

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  3. hei eg vil lage disse men hva er potaske ? Hilsen margrethe

    SvarSlet
  4. Hej Margrethe!
    Potaske er et hævemiddel som især bruges i jule og i forbindelse med de krydrede kager. Du får det i alle supermarkeder og her til jul er der mange supermarkeder, der har specielle standere med alle remedierne til julebageri - og her finder du også potaske.

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  5. Tusen takk for svar :)
    Hilsen Margrethe

    SvarSlet
  6. Hej:)
    Kan det passe at dejen er ret flydende når den kommer på køl inden udrulning?

    SvarSlet