søndag den 12. december 2010

Luskus vanillekranse

Her så en opskrift på vanillekranse, som er en gammel opskrift jeg har fra min mor, som er tilbage fra min egen barndom. Opskriften er fra Brugsen og er også en af de uundgåelige her i julemåneden.

120 stk
175 g smør
175 g hvedemel
60 g kartoffelmel
125 g sukker
1 stang vanille
60 g smuttede hakkede mandler
½ æg

Mandlerne hældes over med kogende vand og står i blød indtil de er til at smutte. Når de er smuttet hakkes de fint.
Smørret smuldres i melet. Sukker, mandler og vanillien, som er skrabet ud af vanilliestangen tilsættes. Dejen æltes sammen med ægget og stilles koldt mindst et par timer, men den kan også stå i flere dage.

Jeg bruger min kødhakkemskine med udstandsnings hul formet som en stjerne. Dejen laves til lange stænger, som formes om pegefingeren til en krans.



Vanillekransene bages ved 200 grader i ca 7 min til de er gyldne.

5 kommentarer:

  1. Hej,

    De ser rigtig lækre ud :9

    vil bare lige spørge dig om hvor mange gram mandler der skal i? Synes ikke at det fremgår af opskriften.

    Mvh. Maja

    SvarSlet
  2. Hovsa jeg mente :) og ikke :9!

    SvarSlet
  3. Ups - det har jeg vist glemt at skrive... Der skal 60 g smuttede og hakkede mandler i!!

    Godt du spurgte eller havde jeg vist ikke opdaget at de manglede :-)

    Olga

    SvarSlet
  4. Tak :)

    så må jeg i krig med at bage vanillekranse en af dagene!

    SvarSlet
  5. Rigtig god fornøjelse - de smager himmelsk!

    SvarSlet