søndag den 12. december 2010

Hjemmelavet leverpostej med smørristede champignoner og ristet bacon

Så skulle der laves hjemmelavet leverpostej - til julefrokosten i weekenden.
Det her er en opskrift der også stammer fra min mor, men som jeg har tilføjet lidt til...

1 tube hakket lever
½ tube hakket spæk
30 g smør
30 mel
3½ dl mælk
1 æg
1 lille revet løg
1 stort revet æble
1 stort fed presset hvidløg
1 hønseboullionterning
1 tsk salt
1 tsk frisk kværnet peber
1 tsk sukker
1 knivspids allehånde

100 g champignon
1 spsk smør

 1 pakke bacon i skiver

Smørret smeltes og meltet tilsættes og det røres til en melbolle. mælken og hønseboullionterningen tilsættes og det koges til det er blevet glat. Tag gryden af varmen og kom æg, løg, æble og krydderier i. Tilsidst tilsættes leveren og spækket og det hele røres godt sammen.

Hældes i en smurt form eller et fad og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.

Imens leverpostejen bages renses champignonerne og skæres i tynde skiver. Champignonerne steges på en pande til der er kommet væske ud af dem. Væsken hældes fra og champignonerne tilsættes smørret. Champignonerne ristes indtil der er gylden brune.

Derefter ristes baconen. Når leverpostejen er færdig og kølet lidt af lægges champignonger og bacon oven på og den serverse med syltede rødbeder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar