mandag den 20. december 2010

Fransk nougat med mandler, pistaciekerne og tørret papaya - den lidt bløde slags

Så blev det også lige til noget mere af det søde...

Jeg faldt over en opskrift på fransk nougat på feminas hjemmeside, men jeg lavede den lidt om så den passer til mine smagsløg.

150 g fast hvid honning
250 g sukker
50 g flydende glukose (Jeg har købt det hos specialkøbmanden)
1½ æggehvide - passer til et bæger pastauriseret
30 sukker
100 g usaltede pistaciekerner
100 g let ristede mandler
100 g tørret kandiseret papayafrugter
Lidt hvedmel

Mandlerne ristes let på en pande. Mandler, pistaciekerner og papaya hakkes groft.

Honning, sukker og glukose varmes op i en gryde - det skal koge kraftigt i 8 min.

Pisk æggehvider helt stive med resten af sukkeret. Skålen skal være så stor det hele kan blandes i samme skål.
Den varme sukkerlage hældes i en tynd stråle i æggemssen mens der hele tidne piskes kraftigt med en elpisker. Det er vigtig at sukkerlagen hele tiden er kogende. - Hvis den bliver kold skal den varmes op igen.
Når hele massen er pisket sammen, vendes de hakkede nødder og papya i.

En lille bradepande beklædes med bagepapir, som er smurt med olie. Massen hældes i og brede ud med en dejskraber , der er dyppet i varmt vand. massen skal være 1 - 2  cm tyk. Dæk nougaten til med bagepapir og lad det stivne.

Når nougaten skal bruges skæres den i længe strimler, som så skæres i mindre stykker. De vendes i hvedmel, så de ikke klistrer sammen. Skær kun det du lige skal bruge.

Nogaten opbevares bedst i køleskab og bliver noget blød når den står ude i længer tid.



2 kommentarer:

  1. Hej kan du lide lakrids..? så prøv at komme lakridssirup i og og vende de færdige stykker i kakridspulver...nøj det er godt..mvh stine m larsen.
    snudder@hotmail.com

    SvarSlet
  2. Jeg er faktisk ikke så meget med på den her lakridstrend, jeg synes at lakrids bliver blandet sammen med ting, hvor det slet ikke hører til- men jeg kan godt se at det kunne være en ide her ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet