mandag den 20. december 2010

Hvid Gløgg og børne Gløgg

Til æbleskiverne serverede jeg en hvid gløgg - jeg synes den er  friskere end den røde og måske også lidt lettere - det kommer selvfølgelig an på, hvad man putter i. Jeg gjorde sådan her..

Til 6 personer

4 dl æblejuce
3 dl koncentreret hyldeblomstsaft - jeg brugte den jeg lavede i sommers, men eller er Søbogårds også god
2 flasker hvidvin
3/4 dl brun rom
2 dl jumborosiner
1 dl mandelsplitter - ved ikke hvor mange gram det er - jeg lavede bare en portion
4 hele kanelstænger af de lange
20 kardemommekapsler
2 stjerne anis
1 ubehandlet citron i skiver
2 røde søde æbler
ca. 20 grønne druer

Til børnene er det den helt samme opskrift, bare uden hvidvin og rom - det er en dejlig sød og krydret drik.

Rosinerne lægges i blød i rommen - gerne aftenen før.
Alle ingredienserne undtagen rosiner og mandler kommes i en gryde og står gerne og trækker et par timer. Når det har trukket varmes det hele godt igennem. Mandlerne smuttes og skæres i splitter og 10 min før servering tilsættes rosiner og mandler.

Æblerne skæres i små tern og vindruerne skæres i halve.

Når gløggen serveres tilsættes en skefuld æbler og druer.

Rosiner og mandler lægger sig på bunden og æblerne og druerne flyder oven på!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar