Du skal bruge:
80 g rugkerner
80 g hvedekerner
Kernerne lægges i blød natten over i 1,5 dl vand
Dagen efter tilsættes:
250 g hvedemel
250 g groft rugmel
150 g havregryn
4,5 dl vand
½ dl mørkt øl
½ dl kærnemælk
1 tsk rugbrødsmalt
2 tsk groft salt
2 tsk mørk sirup
15 g gær
20 g solsikkefrø
20 g sesamfrø
20 g hørfrø
Fyld/pynt
1 håndfuld tørrede tranebær
sesamfrø
hørfrø
100 mørk chokolade
Det hele æltes godt sammen i ca. 10 minutter på røremaskinen. undtaget fyld/pynt.
Dejen hæver tildækket til næste dag.
1/3 af dejen blandes med tranebær, 1/3 blandes med hakket chokolade og 1/3 vendes i en blanding af sesamfrø og hørfrø.
De små snacks sættes med en ske dyppet i koldt vand på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader i ovnen i 25 minutter.
Opbevares i en lufttæt pose - gode til at fryse.
Hej :-)
SvarSletI morgen er min dej klar til at blive bagt til rugbrødsnacks og jeg glæder mig som et lille barn.
Jeg har tænkt på, om ikke samme opskrift kan bruges til et helt rugbrød?
I så fald, hvor længe skal rugbrødet bage? Og ved hvilken temperatur?
Bedste hilsner fra Katrine H
Jeg har ikke prøvet at bage denne dej som hele rugbrød - men normalt bager jeg rugbrød ved 200 grader i 1 time og 20 minutter - du kan se min rugbrøds opskrift her:
SvarSlethttp://olgasmad.blogspot.dk/2012/12/hjemmelavet-rugbrd.html
Tak Olga :-)
SletDet glæder jeg mig til at prøve.
Hvor mange portioner bliver der ca. Til her?
SvarSletJosephine - det ved jeg ikke - det er længe siden at jeg bagte dem og jeg kan desværre ikke huske det...
SvarSlet