søndag den 9. februar 2014

Rugbrødssnacks

Da jeg skulle lave rugbrød tog jeg 1/3 af dejen fra og lavede de her skønne små rugbrødssnacks - det bliver bestemt ikke sidste gang jeg laver dem...

Du skal bruge:

80 g rugkerner
80 g hvedekerner

Kernerne lægges i blød natten over i 1,5 dl vand

Dagen efter tilsættes:
250 g hvedemel
250 g groft rugmel
150 g havregryn
4,5 dl vand
½ dl mørkt øl
½ dl kærnemælk
1 tsk rugbrødsmalt
2 tsk groft salt
2 tsk mørk sirup
15 g gær
20 g solsikkefrø
20 g sesamfrø
20 g hørfrø

Fyld/pynt
1 håndfuld tørrede tranebær
sesamfrø
hørfrø
100 mørk chokolade

Det hele æltes godt sammen i ca. 10 minutter på røremaskinen. undtaget fyld/pynt.

Dejen hæver tildækket til næste dag.

1/3 af dejen blandes med tranebær, 1/3 blandes med hakket chokolade og 1/3 vendes i en blanding af sesamfrø og hørfrø.

De små snacks sættes med en ske dyppet i koldt vand på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader i ovnen i 25 minutter.

Opbevares i en lufttæt pose - gode til at fryse.






5 kommentarer:

  1. Hej :-)

    I morgen er min dej klar til at blive bagt til rugbrødsnacks og jeg glæder mig som et lille barn.
    Jeg har tænkt på, om ikke samme opskrift kan bruges til et helt rugbrød?
    I så fald, hvor længe skal rugbrødet bage? Og ved hvilken temperatur?

    Bedste hilsner fra Katrine H

    SvarSlet
  2. Jeg har ikke prøvet at bage denne dej som hele rugbrød - men normalt bager jeg rugbrød ved 200 grader i 1 time og 20 minutter - du kan se min rugbrøds opskrift her:
    http://olgasmad.blogspot.dk/2012/12/hjemmelavet-rugbrd.html

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Olga :-)
      Det glæder jeg mig til at prøve.

      Slet
  3. Hvor mange portioner bliver der ca. Til her?

    SvarSlet
  4. Josephine - det ved jeg ikke - det er længe siden at jeg bagte dem og jeg kan desværre ikke huske det...

    SvarSlet