lørdag den 5. januar 2013

Citonmarineret røget laks med løg og basilikum



Den her opskrift har jeg fundet hos hjerteforeningen. Det er en dejlig variation af almindelig røget laks, som jeg serverede til vores julefrokost 2. juledag.

400 g laksefilet


1 lille rødløg


1 potte frisk basilikum


½ citron


4 tsk olivenolie


¼ tsk salt


friskkværnet peber


Skær laksefileten i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv.


Skær løget i meget tynde skiver. 


Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen. 


Pres saften af citronen og bland den med olie, salt og peber. 


Læg lakseskiverne i lag i en beholder med tilhørende låg. Drys lidt løg og basilikum mellem lagene og dryp med oliecitronblandingen. 

Lad fisken marinere i mindst 5 timer og gerne til dagen efter.











Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar