Den her opskrift har jeg fundet hos hjerteforeningen. Det er en dejlig variation af almindelig røget laks, som jeg serverede til vores julefrokost 2. juledag.
400 g laksefilet
1 lille rødløg
1 potte frisk basilikum
½ citron
4 tsk olivenolie
¼ tsk salt
friskkværnet peber
Skær laksefileten i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv.
Skær løget i meget tynde skiver.
Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen.
Pres saften af citronen og bland den med olie, salt og peber.
Læg lakseskiverne i lag i en beholder med tilhørende låg. Drys lidt løg og basilikum mellem lagene og dryp med oliecitronblandingen.
Lad fisken marinere i mindst 5 timer og gerne til dagen efter.
400 g laksefilet
1 lille rødløg
1 potte frisk basilikum
½ citron
4 tsk olivenolie
¼ tsk salt
friskkværnet peber
Skær laksefileten i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv.
Skær løget i meget tynde skiver.
Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen.
Pres saften af citronen og bland den med olie, salt og peber.
Læg lakseskiverne i lag i en beholder med tilhørende låg. Drys lidt løg og basilikum mellem lagene og dryp med oliecitronblandingen.
Lad fisken marinere i mindst 5 timer og gerne til dagen efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar