onsdag den 7. august 2013

Hyldeblomstlikør

Ja en anden ny ting jeg skulle prøve i år er hyldeblomstlikør - nu laver jeg altid hyldeblomstsaft, så hvorfor ikke prøve med en likør.....

Du skal bruge:
1 flaske vodka
blomsterne fra 6 store skærme
skallen af 2 økologiske citroner
4 store spsk honning
2 vanilliestang

Vodkaen hældes over hyldeblomsterne uden stilke og trækker i 2 - 4 dage i et stort tæt lukkende glas.




Efter at det har trukket, hældes vodkaen gennem et kaffefilter
Lad det stå at dryppe af lige så stille og forbered imens ingredienserne til likøren.

Når vodkaen er dryppet igennem tilsættes citronskal, honning og vanillestænger.

Likøren trækker i en måned og derefter filtreres citronskal og vanillestænger fra.




5 kommentarer:

  1. Hej Olga,
    Det vil jeg prøve næste år, når hylden blomstrer - vi har så ufatteligt meget hyld i hegn og havekant. Fortæl, hvordan det ender med at blive, ikke? Om der skulle lidt mere eller mindre honning til, eller?
    vh/Karen

    SvarSlet
  2. Hej Karen!
    Jeg har lige smagt på likøren og jeg synes faktisk, at den smager, præcis som den skal - så hverken mere eller mindre hinning. ;-)
    Hilsen Olga

    SvarSlet
  3. Det lyder godt - næste år, når hylden igen blomstrer, så.... det er altid skønt med nye opskrifter på de ting, der vokser i overflod :-)
    vh/Karen

    SvarSlet
  4. Hej Olga!
    Jeg har lige to hurtige spørgsmål: Er det meningen at honningen skal opløses i vodkaen? Og skal vanillestængerne flækkes og have skrabet kornene ud?
    Kh Mie

    SvarSlet
  5. Hej Mie!

    Ja honningen skal opløses i vodkaen og vanillestængerne skal i hel - man kan flække dem på langs så de afgiver mere smag.

    Hilsen Olga

    SvarSlet