fredag den 9. august 2013

Kold agurkesuppe med marinerede vannamei rejer

Opskriften her er jeg blevet inspireret af på isabellas.dk. Jeg har dog ændret lidt i den ,- den blev rigtig dejlig....

Til 6 personer til forret
2 agurker
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 skive hvedebrød uden skorpe
saften af ½ citron
1 spsk æbleeddike
1 tsk. grov sennep
 4 dl græsk yoghurt, 10 % - eller yoghurt naturel
6 dl kold kyllingebouillon
1 bundt dild
Salt og peber - jeg brugte 1 tsk hyldeblomstsalt

500 g vannemei rejer

marinade:
1 spsk sød chilisauce
2 fed hvidløg
½ spsk olie
saft af en lime
salt og peber - jeg brugte hyldeblomstsalt

Skær agurkerne i tykke skiver - skræl dem evt. hvis skallen er grov. - Jeg brugte agurker fra drivhuset og alt efter hvor længe de har hængt, kan de godt få en lidt tyk skal.

Hak hvidløg og skalotteløg. 

Skær brødskiven i tern. 

Blend agurk, hvidløg og skalotteløg med æbleeddike, grov sennep, brødtern, citronsaft, yoghurt og bouillon. 

Tilsæt ½ bundt dild, og blend igen. 

Smag til med salt og peber. 

Lad suppen stå koldt i mindst 1 time, og pisk den derefter igennem før servering.

Bland ingredienserne til marinaden sammen og lad rejerne stå og trække i marinaden i en times tid inden servering. - jeg brugte kogte rejer, men hvis man bruger friske rejer skal de lige have t par minutter på panden inden de serveres.


Jeg serverede Naan brød til.






3 kommentarer:

  1. Hej;)
    Kunne man bruge bacon til i stedfor rejer?? ;)

    SvarSlet
  2. Og ville man kunne lave den dagen før den skal serveres også bare opbevares på køl?

    SvarSlet
  3. Jeg tror sagtens at du kan bruge bacon til.....og du kan godt lave den dagen før , bare pisk den godt igennem inden servering:-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet