I dag har jeg lavet en hjemmelavet variant af kanelknækbrød. Det er en dejlig snack og når man er lidt lækkersulten er det perfekt til at holde sulten fra døren - og så er der rugmel i......
170 g hvedemel
110 g rugmel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
½ tsk salt
2 dl vand
½ dl olie
kanelsukker til at strø over
Bland de tørre ingredienser sammen og ælt derefter vand og olie i.
Rul dejen ud til den er ca. 3-5 mm tyk.
Læg dejen over på en bageplade med bagepapir og skær dejen ud i firkantede stykker.
Strø kanelsukker ud over dejen - der må gerne komme et pænt lag på.
Bag herefter knækbrødene ved 180 grader i ca. 15-20 min.
De skal være hårde og gyldne i kanterne. De må ikke være bløde.
Lad
dem køle HELT af inden de kan komme i en lufttæt dåse..
Vi køber indimellem Wasa´s den runde kanelknækbrød i den institution jeg arbejder i til ungerne, og må tilstå at når vi har dem, så skal jeg liiiige snacke ...
SvarSletDe er nemlig gode til at stille den søde sult.
Lækkert at du bager dem med rugmel, det lyder som om det er en mere mættende variant.
Dén opskrift må jeg prøve, tak for den!
Velbekommen!
SvarSletDu skal huske at rulle dejen tyndt ud og give dem nok i ovnene, ellers vliver de bløde.....
God fornøjelse.
Hilsen Olga