onsdag den 27. marts 2013

Lammekølle

BEKENDELSE!

Jeg er en af dem, der faktisk ikke kan lide lammekød!

Jeg tror, at jeg har et traume fra min barndom i 70'erne. Hver gang vi skulle ud og spise hos nogen, skulle der serveres lammekølle, fordi det var bare super moderne. Når min familie og jeg ankom til det sted vi nu var inviteret til, steg vi ud af bilen og allerede der kunne jeg med det samme lugte at vi skulle have lammekølle - IGEN! Jeg blev så trist til mode og tænkte - nå nu får jeg heller ikke noget aftensmad idag - øv, jeg hadede bare lammekølle........

Nå nu er jeg jo blevet voksen og må se at sætte mig ud over bardommens traumer, så jeg besluttede forleden dag, at vi skulle have lammekølle...

Jeg tilberedet den efter alle kunstens regler og med MASSER af hvidløg...

Jeg vil nu sige, at det smagte ok, men så heller ikke mere end det, jeg tror ikke, at jeg nogensinde bliver fan af lammekød, men nu har jeg dog givet det en chance og det kan da spises, hvis der ikke er et alternativ.

Jeg tror nu nok at lammekøllen iøvrigt blev rigtig god - det er bare smagen, der ikke lige er mig...

Jeg gjorden sådan her:
1 lammekølle på 1500 g
Mange fed hvidløg skåret i ca 4 skiver hver
Masser af frisk rosmarin
salt og peber

Lav en masse lommer i køllen og stil hvidløg i og rosmarin i hvert af snittene. Drys hele stegen med salt og peber.

Sættes i ovnen i en bradepande med rist. Den skal stege ved 200 grader i 1,5 time og hvile i staniol i 20 minutter bagefter.

Jeg serverede flødekartofler, tomater med fetafyld og salat til.5 kommentarer:

 1. Den ser herlig ud, stort set som jeg laver den...Sjovt hvor forskellige vi mennesker er. Vi bor i Spanien og mine børn, nu efterhånden 24 og 18, mener kun at det er rigtig fest hvis der er lammekølle med flødekartofler :-). Åh ja, og rejecocktail til forret. Dejlig blog du har, jeg nyder at læse den og bliver tit inspireret.

  SvarSlet
 2. Hej Anne - tak for dine søde ord - ja men hurra for forskelligheden, det erjo dejligt at der er noget til enhver smag :-)

  Hilsen Olga

  SvarSlet
 3. Hej. en lille hilsen fra en dansker i ufrivillgt exil i Island. Her er lammekød ligt med festmad og ligesom dig bliver jeg nok aldrig helt exalteret over det, men på Færøerne lærte jeg et triks som for mig var en hjælp, rødt lammekød er bandlyst, vær sikker på, at det er gennemstegt ellers smager det af får, og så er det godt at gemme kødet mindst en uge i køleskabet, som vi siger til det kravler ud af sig selv.
  kærlig hilsen Børge Søe Pedersen

  SvarSlet
 4. Dejligt at få en hilsen fra Island - skal man gemme det efter at det er stegt eller før - det er godt med nogle triks til hvordan man kommer ud over den uldne smag :-)

  Hilsen Olga

  SvarSlet
 5. selvfølgelig førend, problemet er at køddet ikke er mørnet nok fra slagteriet

  SvarSlet