søndag den 27. januar 2013

Pulled pork - eller swinsky......

Ja så blev det også min tur til at lave pulled pork. Jeg har haft den største lyst til at afprøve det siden jeg så Brødrene Price lave det i et af deres madprogrammer.

I flere sommerferier har vi været i Kroatien. En af de specialiteter som vores familie virkelig har taget til sig er den helstegte gris.

Langs vejene står der store grillovne. Om formiddagen sætter de forskellige madsteder en gris eller et lam over og de hænger så og drejer over åben ild hele dagen, mens der spreder sig en liflig duft i området. Ved 8 tiden om aftenen er dyrene færdige og man kan få sig en portion swinsky - det møreste mest velsmagende svinekød med fantastiske flæskesvær til - uhmmm det bringer ferieminderne frem , midt i denne kolde tid....

Men altså pulled pork er meget at sammenligne med vores swinsky, så det bragte stor lykke i det lille hjem, da det gik op for dem, at vi næsten var i Kroatien!

I weekende gik det så løs og hele huset "stank/duftede" af hvidløg fra kl. 8 om morgenen til engang ud på eftermiddagen næste dag.....

Jeg skriver stank fordi en hvidløgsdunst ikke lige er mig fra morgenstunden, men som dagen skred frem og min sarte næse havde vænnet sig til lugten blev det til en liflig duft af hvidløg......;-)

Jeg marinerede en nakkekam dagen før og stegte den så i en 100 grader varm ovn i 10 timer dagen efter - fra kl 8 til 18 - så var den lige klar til spise tid......

Det er det mest møre og lækre svinekød der kommer ud af denne omgang og det er bestemt ikke sidste gang at jeg laver den her øvelse, men måske skal næste gang være med en ølmarinade... hvem ved....


Du skal bruge:
1 nakkekam - jeg købte en på 2,3 kg

Marinaden:
1 stor dåse tomatpure

1 dl ketchup
1 dl barbercue sauce
2 spsk lys sirup
2-3 spsk brun farin
2 spsk HP sauce
2 spsk sennep
2 spsk soya
2 spsk olivenolie
2 tsk røget salt
1 tsk paprika
4 fed hvidløg
1 spsk chilisauce
peber


Alle ingredienserne til marinaden blandes til en ensartet masse.

Nakkekammen kommes i en plastikpose med al marinaden, som marinere natten over i køleskabet.

Dagen efter tændes ovnen på 100 grader kl 8 om morgenen!

Stegen lægges i et smurt ildfast fad og marinaden hældes ved.

Sæt stegen i ovnen og lad den stege de næste 10 timer.

Stegen tages ud af ovnen, når kernetemperaturen er omkring de 93-95 grader - hvorefter  kan kødet trækkes fra hinanden med to gafler.

Det supermøre kød serverede jeg med hjemmelavede pomfritter og coleslaw til.





Da der var rigeligt med kød stod menuen dagen efter på grovciabattaer med pullede pork og coleslaw i - det er heller ikke at kimse af...









Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar