lørdag den 26. januar 2013

Hvidløgssnegle


Ideen om hvidløgssnegle er lidt en sammensætning af pizzasnegle og hvidløgsbrød. Jeg har set nogle bud på dem i blogland - og nu er set så min tur til at lave nogle.

Jeg vil bare sige, at de smager fantastisk og er meget simple og lette at lave.....

Til 24 stk.
2 dl lunkent vand
1 dl mælk
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
2 spsk olie
500 g mel - evt. halvt hvede og halvt groft mel
4 - 5 spsk blødt smør
4 fed hvidløg
persille

Gæren udrøres i vand og mælk.

Sukker, salt og olie tilsættes og tilsidst æltes kommes melet i.

Ælt til dejen er glat og smidig og lad den hæve til dobbelt størrelse - ca. 1 time eller i microovn, hvis du har lidt travlt.

Rør smør, presset hvidløg og persille sammen til hvidløgssmør.

Rul dejen ud på køkkenbordet til et rektangel på ca 30×40 cm.

Smør hvidløgssmørret ud over hele dejen og rul den sammen som til en roulade. Skær den i skiver på ca. 3 cm.

Læg bagepapir i en bradepande og læg sneglene tæt sammen heri. De skal ligge så tæt, at de vokser
sammen under hævning og bagning.

Lad sneglene efterhæve ca. 30 minutter og bag dem ved 200 grader i 15 minutter  til de er gyldne og gennembagte.

Server lune.

Hvidløgssnegle er også gode til ungernes madpakker og som en eftermiddagssnack, eller som en del af en picnic.





Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar