Jeg besluttede så, at jeg til julefrokosten ville bage rugbrød selv - det blev en succes og nu vil mine børn kun have det hjemmebagte rugbrød, det er jo en succes i sig selv, men kræver så, at jeg kommer igang med rugbrødsbagningen igen......
HUSK at starte i god tid, da brøddene både skal stå og trække af flere omgange og hæve over en nat....
Jeg brugte den her opskrift til 2 rugbrød
250 g rugkerner
250 g hvedekerner
Kernerne lægges i blød natten over i 5 dl vand
Dagen efter tilsættes:
325g hvedemel
750 g groft rugmel
5 dl vand
2 dl mørkt øl
2 dl kærnemælk
2 tsk rugbrødsmalt
2 spsk groft salt
2 spsk mørk sirup
15 g gær
50 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
Det hele æltes godt sammen i ca. 10 minutter på røremaskinen.
Dejen hæver tildækket til næste dag.
Dejen deles i 2 smurte rugbrødsforme og pensles med vand og drysses med solsikkekerner.
Bages midt i ovnen i en 200 grader varm ovn. - sæt gerne en bradepande med vand i bunden, så der kommer damp i ovnen.
Bages i 1 time og 20 minutter til skorpen er sprød og lækker.
Brødene har bedst at hvile mindst et par timer inden de skæres, men allerhelst til næste dag, så er de perfekte at skære i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar