lørdag den 15. december 2012

Mørbrad i sennepssovs

Mørbrad i sennepssauce er ikke noget jeg har prøvet at lave før, men ånden kom lige over mig en weekend, hvor jeg skulle finde på at lave noget andet med en mørbrad end, hvad jeg plejer at lave, så på en eller anden måde faldt valget altså på den her variant...

Til 4 personer skal du bruge:
2 stk. svinemørbrad - alt efter hvor store de er
4 spk. mel
salt og peber
300 g løg
50 g smør 
2 spk. hvidvinseddike - jeg brugte æbleeddike
1 hønseboullionterning
1 dl vand
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. estragon
3 dl fløde - jeg brugte 8% madlavningsfløde
2 spk hakket persille

Skær mørbraden i tykke skiver, sæt dem på højkant og banke dem flade med hånden.

Vend kødet i melet, som er krydret med salt og peber.

Smelt smørret på en pande og brun kødet på alle sider.Når det er brunet lægges kødet fra på en tallerken.

Snit løget i skiver og svits dem i smørret fra kødet.

Tilsæt eddiken, sennep, hønseboullionterning, vand, estragon og fløde.

Varm saucen godt gennem og læg kødet tilbage i saucen.

Retten småkoger nu i ca. 10 minutter.

Serveres sammen med kartofler og en god salat.

Drys hakket persille over inden servering.

 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar