lørdag den 15. december 2012

Honningkage med abrikosmarmelade og smørcreme


Jeg skulle have kage med på arbejdet og ville gerne lave en kage der var julet, så valget faldt på den her dejlige honningkage.

Opskriften er en jeg har set på bagsiden af en pose honningkagekrydderi og den er nem at lave.

Jeg tilføjede noget abrikosmarmelade, da jeg synes, at det gør kagen dejlig frisk - smørcremen kan godt gøre den lidt vammel, men det synes jeg ikke, at den er med marmeladen i.......

Du skal bruge:
100 g smør
150 g sukker
1 dl honning
1 æg
1 dl kærnemælk
4 dl hvedemel
1 pose Honningkage krydderi
½ glas abrikosmarmelade

Smørcreme:
2 dl flormelis
½ dl kogende vand - måske ville jeg en anden gang bruge lidt mindre vand...
175 g blødt smør

Overtræk:
100 g chokolade
evt. krymmel til pynt

Smelt smør, sukker og honning i en gryde og lad det køle lidt af.

Rør æg, kærnemælk, hvedemel, honningkagekrydderi i blandingen og kom dejen i
en smurt springform.

Bag kagen ca. 1 time ved 150 grader og lad den køle helt af inden den flækkes. - Bag den gerne dagen før så den er helt afkølet inden smørcremen lægges i.

Jeg skar kagen over til 3 bunde.

Rør smørcremen af flormelis, vand og smør til en smørbar creme.

Smør den nederste og midterste bund med abrikosmarmelade og derefter smørcreme.

Læg bundene sammen og hæld smeltet chokolade udover toppen af kagen og drys evt. med krymmel.

Sæt kagen i køleskabet til cremen er stivnet.






2 kommentarer:

  1. hej Olga - hvor meget sukker og smør skal der bruges til kagen?

    SvarSlet
  2. Åh der skal 100 g smør og 150 g sukker i - det er lige smuttet - jeg retter det med det samme :-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet