tirsdag den 4. december 2012

Kettys chokoladetoppe

Den her opskrift er fra min mands farmor. Historien fortæller, at det var en slægtning, der bragte  opskriften med hjem fra Amerika, så det er en ægte amerikansk opskrift!

Jeg mener, at det i bund og grund er en ægte amerikansk cookieopskrift, men fordi de altid er blevet bagt op til jul hos min mands farmor, så er det blevet en del af vores julebag, der bliver bagt hvert år.

Du skal bruge:
300 g smør
200 g sukker
200 g farin
2 tsk vanille
2 æg
500 g mel
1 tsk natron
100 g hasselnødder
200 g mørk chokolade

Smørret gøres blødt i microovnen - det skal bare blødgøres ikke smeltes helt.

Sukker og farin og æg piskes i.

Derefter tilsættes mel og natron og saltet.

Tilsidst røres hakket chokolade og hakkede nødder i.

Dejen sætte på en bageplade med bagepapir med en teske - husk et stort mellemrum, da de flyder meget ud.

Bages i ovnen ved 200 grader i 6 -  8 minutter til kagerne er gyldne i kanterne.

Afkøles på en bagerist.

Opbevares i en tætsluttende dåse.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar