fredag den 16. november 2012

Knækbrød 2

Nu har jeg prøvet at lave en lidt sundere udgave af de her knækbrød, som både kan spises som snacks og som egentligt knækbrød.

Jeg har brugt groft mel og mindre olie og jeg synes overhovedet ikke at man kunne smage forskel fra de oprindelige - dem kan du se opskriften på her, hvis du har lyst.


1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 tsk bagepulver
1 dl spelt mel
1 dl rugmel
1 3/4 dl hvedemel
3/4 dl olie
2 3/4 dl vand
2 tsk salt

Alle ingredienser blandes sammen i en skål - jeg rørte dem sammen med røremaskinen på dejkroge.

Dejen deles i 2 klumper, som rulles så tynde som muligt mellem 2 stykker bagepapir.
Det øverste bagepapir fjernes og dejen skæres i tern med en klejnespole-

Bagepairet med dejen på lægges på en bageplade og bage ved 200 grader i ovnen i ca. 20 - eller lidt mere - de skal helst være gyldne.

Opbevares i en lufttæt dåse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar