Nu har jeg prøvet at lave en lidt sundere udgave af de her knækbrød, som både kan spises som snacks og som egentligt knækbrød.
Jeg har brugt groft mel og mindre olie og jeg synes overhovedet ikke at man kunne smage forskel fra de oprindelige - dem kan du se opskriften på her, hvis du har lyst.
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl
græskarkerner
1 tsk bagepulver
1 dl spelt mel
1 dl rugmel
1 3/4 dl hvedemel
3/4 dl olie
2 3/4 dl vand
2 tsk salt
Alle
ingredienser blandes sammen i en skål - jeg rørte dem sammen med røremaskinen på
dejkroge.
Dejen deles i 2 klumper, som rulles så tynde som muligt mellem
2 stykker bagepapir.
Det øverste bagepapir fjernes og dejen skæres i tern med
en klejnespole-
Bagepairet med dejen på lægges på en bageplade og bage
ved 200 grader i ovnen i ca. 20 - eller lidt mere - de skal helst være
gyldne.
Opbevares i en lufttæt dåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar