Den her opskrift har jeg fået af Lise.
Der er ikke noget fedstof i og knækbrødenen består kun af "lutter gode sager" - det vil sige, at de er rigtig sunde og rigtige at spise, hvis man gerne vil have noget på den sunde side af skalaen...
De er lidt mere tørre i det end dem jeg plejer at lave, men jeg synes at de smager dejligt!
4 dl havregryn eller ruggryn
Der er ikke noget fedstof i og knækbrødenen består kun af "lutter gode sager" - det vil sige, at de er rigtig sunde og rigtige at spise, hvis man gerne vil have noget på den sunde side af skalaen...
De er lidt mere tørre i det end dem jeg plejer at lave, men jeg synes at de smager dejligt!
4 dl havregryn eller ruggryn
4 dl rugmel (gerne guldkorn)
2 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1 tsk salt
7 dl vand
Alt røres sammen og trækker i skålen i 10-20 min.
Imens varmes ovnen op til 160 grader på varmluft.
Dejen fordeles på 2 bageplader, de skal ikke smøres og
helst uden bagepapir. Fordeles nemmest med en våd dejlskraber, det er vigtigt,
at det er et helt jævnt tyndt lag.
Hver plade dej "ridses" i mindre stykker med fx
dejskraberen.
Bages i 60 min. - min blev ikke bagt i en hel time - de fik så meget farve at jeg tog dem ud efter ca. 30 minutter, men det må være alt efter hvad ens egen ovn præsterer....
Opbevares i en tætsluttende kagedåse. Dekan holde sig rigtig længe (hvis
man altså ikke spiser dem)!
ved du hvor mange kalorier der er i det
SvarSletNej det ved jeg desværre ikke ;-)
SvarSlet