fredag den 16. november 2012

Lises knækbrød


Den her opskrift har jeg fået af Lise.

Der er ikke noget fedstof i og knækbrødenen består kun af "lutter gode sager" - det vil sige, at de er rigtig sunde og rigtige at spise, hvis man gerne vil have noget på den sunde side af skalaen...

De er lidt mere tørre i det end dem jeg plejer at lave, men jeg synes at de smager dejligt!

4 dl havregryn eller ruggryn
4 dl rugmel (gerne guldkorn)
2 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1 tsk salt
7 dl vand

Alt røres sammen og trækker i skålen i 10-20 min.

Imens varmes ovnen op til 160 grader på varmluft.

Dejen fordeles på 2 bageplader, de skal ikke smøres og helst uden bagepapir. Fordeles nemmest med en våd dejlskraber, det er vigtigt, at det er et helt jævnt tyndt lag.

Hver plade dej "ridses" i mindre stykker med fx dejskraberen.

Bages i 60 min. - min blev ikke bagt i en hel time - de fik så meget farve at jeg tog dem ud efter ca. 30 minutter, men det må være alt efter hvad ens egen ovn præsterer....

Opbevares i en tætsluttende kagedåse. Dekan holde sig rigtig længe (hvis man altså ikke spiser dem)!

 

2 kommentarer:

  1. ved du hvor mange kalorier der er i det

    SvarSlet
  2. Nej det ved jeg desværre ikke ;-)

    SvarSlet