Opskriften fik jeg da min ældste datter var helt lille. Det var en pædagog i hendes børnehave, der havde denne dejlige opskrift.
Jeg har som sagt brugt den lige siden og vi synes at den smager fantastisk!
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
100 g smør
100 g sukker
500 g mel
Fyld:
100 g smør
100 g mørk farin
evt. 1 spsk kanel - kan udelades
Pynt:
Glasur og slik
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Pisk æg og smeltet fedtstof i .
Bland sukker og mel i.
Ælt dejen til en smidig dej der slipper skålen.
Hæver i 20 minutter.
Deles i 3 dele - 1 lidt mindre og 2 lige store.
Rul de store ud til en firkant på 20 x 40 cm og den lill til en firkant på 20 x 25 cm.
Smør fyldet på og rul dem sammen enkeltvis på den lange led til en roulade.
Den lille roulade formes som en snegl (hovedet) og de 2 store udgør ben og arme.
Kagen efterhæver 20 minutter og pensles med æg.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til den er gylden og gennembagt.
Når den er afkølet pyntes den med glasur og slik.
Hej. Den er rigtig fin. Men er den lavet af vandbakkelse dej eller hvad?
SvarSletNej det er en gærdej ;-)
SvarSletHej!
SvarSletBager du ved alm. ovn eller varmluft?
Venlig hilsen Janni