I sommers fik jeg foræret en chiliplante i værtindegave. Den har flittigt kommet med chilier og så blev jeg inspireret til at lave noget chilisauce.
Jeg brugte:
2 røde chilier - det er jo meget forskelligt, hvor stærke chilier er, så der må man prøve sig frem
1 dåse hakkede og flåede tomater
3 fed hvidløg
1 lille løg i tern
3 tsk olie
1 tsk hyldeblomstsalt
1 tsk sukker
½ tsk oregano
frisk kværnet peber
Løgene svitses i olien til de er gennemsigtige - altså i et par minutter.
Chilierne hakkes groft og tilsættes sammen med de flåede tomater.
Hyldeblomstsalt, sukker, oregano og peber tilsættes og det hele står og simrer til de ca. er reduceret til det halve.
Tilsidst smages saucen til og hvis den ikke er stærk nok tilsættes mere chili efter smag. - Man kan også lige smage den til undervejs...
Chilisaucen bruges som tilbehør til altmuligt, hvor man nu lige synes at det er godt med stærkt pift - eksempelvis i burgere og mexikanske retter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar