Til jule plejer jeg at lave disse tarteletter til et eller andet frokostbord, men i den forgangne uge synes mine børn at det ville være en god ide, hvis vi lige lavede dem til aftensmad - så det gjorde vi....
1 hel kylling
3 laurbærblade
10-15 peberkorn
salt
250 g champignon
1 dåse hvide apargessnitter
1 lille løg i små tern
30 g smør
5 spsk mel
1 dl fløde - man kan bruge fløde i alle varianter, alt efter hvor sund man gerne vil være eller ikke være
tarteletter
Først koges kyllingen. Kyllingen lægges i en gryde og dækkes med vand og tilsættes laurbærblade, peberkorn og salt. - Den koges i en time til den er mør og kødet er let at pille af benene.
Når kyllingen er afkølet pilles kødet fra og det deles i mindre stykker. Boullionen hældes gennem en si op i en skål til senere brug.
Smørret smeltes i en gryde og løget klares af i smørret.
Champignonerne tilsættes og når de har afgivet godt med væde tilsættes melet og der laves en melbolle.
Nu spædes der op med boullionen til saucen har en passende konsistens.
Aspargessnitterne tilsættes og evt. lidt af vandet fra snitterne tilsættes også.
Det hele står simrer i ca. 5 minutter til det er blevet tykt.
Saucen smages til og hvis der evt mangler lidt salt smag tilsætter jeg gerne lidt af en hønseboullionterning, til lige at stramme smagen op.
Tarteletterne varmes i ovenen og lige inden servering tilsættes kyllingekødet - hvis det ligger forlænge i saucen, har det tends til at trevle.
Når jeg serverer tarteletterne som aftensmad, serverer jeg gerne ris til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar