tirsdag den 26. juni 2012

Hyldeblomstsalt

Til hyldeblomstsalten brugte jeg:


200 g groft salt
2 fed hvidløg
1 tsk sambal orlek eller 2 friske chilier
0,5 liter hyldeblomster
skal af 2 citroner

Riv skallen af citronerne og del hvidløgene i mindre stykker.

Nulr blomsterne af 20 hyldeblomstskærme.

Gem halvdelen af blomsterne. Kom resten af blomsterne sammen med resten af ingredienserne i en foodprocessor og kør til det hele er blandet.


Bland nu med resten af blomsterne, og bred det ud på et fad. Saltet stilles i solen eller et eller andet lunt og tørt sted. Jeg tørrede det i ovnen ved 100 grader i 30 minutter - det var effektivt. Når det er helt tørt, kommes det i glas.


Jeg glæder mig til at prøve at bruge det og se/smage hvilken smag det giver til kød og lignende - det dufter skøøønt og ser lækket ud!


1 kommentar:

 1. Hej,

  Jag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogstoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Madblogstoppen på FindeOpskrifter.dk - http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogstoppen!

  Gilla oss på Facebook! http://www.facebook.com/Findeopskrifter

  Med vänliga hälsningar,

  Emilie
  emilie@findeopskrifter.dk

  SvarSlet