Til hyldeblomstsalten brugte jeg:
200 g groft salt
2 fed hvidløg
1 tsk sambal orlek eller 2 friske chilier
0,5 liter hyldeblomster
skal af 2 citroner
Riv skallen af citronerne og del hvidløgene i mindre stykker.
Nulr blomsterne af 20 hyldeblomstskærme.
Gem halvdelen af blomsterne. Kom resten af blomsterne sammen med resten af ingredienserne i en foodprocessor og kør til det hele er blandet.
Bland nu med resten af blomsterne, og bred det ud på et fad. Saltet stilles i solen eller et eller andet lunt og tørt sted. Jeg tørrede det i ovnen ved 100 grader i 30 minutter - det var effektivt. Når det er helt tørt, kommes det i glas.
Jeg glæder mig til at prøve at bruge det og se/smage hvilken smag det giver til kød og lignende - det dufter skøøønt og ser lækket ud!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar