lørdag den 12. maj 2012

Indbagt mørbrad

Hovedretten til min 80'er menu var indbagt mørbrad.

Jeg brugte den klassiske opskrift fra karolines køkken, men supplerede mørbraden med noget ekstra fyld, som jeg ellers også plejer at bruge til mørbrad.

Til 4 - 6 personer
svinemørbrad (ca. 400 g)
25 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 rulle butterdej

Fars
500 g hakket svinekød
2 spsk hvedemel
æg
1 tsk revet muskatnød
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 knuste fed hvidløg
stort revet løg
1 dl madlavningsfløde 18%
250 g grofthakkede champignoner

Fyld
1 frisk mozarella
et bundt frisk basilikum
1 stor håndfuld tørrede tranebær
100 g sagaost
2 fed hakkede hvidløg

Skær sener og hinder af mørbraden og brun den på alle sider i gyldent smør. Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af.

Rør det hakkede svinekød med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen.

Hak mozarella og sagaost og bland det med hakket basilikum, hvidløg og tranebær.

Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm).

Læg halvdelen af farsen på midten af dejen. Læg mørbraden herpå. Skær en ridse på langs af mørbraden og læg mozarellafyldet i. Dæk den med resten af farsen.

Luk enderne af dejen ind over farsen, herefter den ene langside og pensel den med æg i kanten. Læg derefter den anden side op.

Læg den indpakkede mørbrad med sammenføjningen opad og løft den over på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag mørbraden midt i ovnen ved 200 grader i ca 50 minutter til dejen er gylden.




Serveres med hasselbackkartofler og salat - jeg lavede også champignonsauce til.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar