En af de små retter var også lakseruller.
De findes i mange varianter - den her komponerede jeg ud fra hovedet og den blev rigtig god!
Til 12 små stykker:
400 g røget laks i skiver
150 g flødeost naturel
½ dusk frisk dild
Dressing:
1½ dl creme fraiche 18 %
½ dusk dild
lidt citronsaft
salt og peber
Tag 2 store skiver laks og kom dem sammen med flødeost og dild i en foodprocessor - kør ingredienserne sammen til det er en ensartet masse.
Læg de resterende laksestykker på en række på et stykke husholdningsfilm - så de lige lapper over hinanden.
Flødeostemassen lægges i en lang pølse midt på laksestykkerne.
Laksen foldes forsigtigt om flødeostemassen og rulles til en lang rulle.
Rullen pakkes ind i film og lægges i fryserne - så er den nemmere at skære.
Laksen tages ud af fryseren minimum en time før den skal serveres, men skæres i skiver lige når den er kommet ud af fryseren.
Creme fraiche, klippet dild, citronsaft, slat og peber røres sammen og hviler i køleskab i minimum ½ time inden servering.
Servers med lidt salat, brøndkarse og brød - og selvfølgelig dilddressing.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar