tirsdag den 13. september 2011

Oksespidsbryst med gulerodspuré og gremolata

En af mine små retter denne weekend var oksespidsbryst med gulreodspuré og gremolata.

Det er en ret jeg fik, da jeg var på et kursus i sidst uge og som jeg synes smagte så godt, at jeg selv måtte prøve at lave den.
Jeg har ingen opskrift, men prøvede ud fra hukommelsen af smagen at lave en ret, der svarede til den jeg havde fået.

Jeg synes at det lykkedes ret godt.

Du skal bruge:
Oksespidsbryst - størrelse efter behov, alt efter hvor mange mennesker det er til ( jeg lavede et lille, da det kun var en af mange retter)
1 løg
1 gulerod
lidt selleri i tern
1 dl mørk øl
salt og peber

Gulerodspuré
3 store gulerødder
1 hønseboullionterneing
25 g smør
2 dl vand

Se opskrift på gremolata her

Kødet brunes ca. 5 minutter på hver side på en pande eller i en gryde og derefter tilsættes grøntsagerne og øllet. Det hele står og simrer i et par timer - alt efter hvorst et stykke kød man har valgt.

Imens laves gulerodspurén. Gulerødderne skæres i mindre stykker og koges sammen med smør og hønseboullion til de er helt møre.

Gulerødderne blendes sammen med væden til en helt blank puré.

Purén kommes i bunden af et fad.

Når oksespidsbrystet er færdigt skæres det i små tern ca. 1½ cm x 1½ cm, som sættes på gulerodspurén. Hvert tern pyntes med gremolata.

-En himmelsk bid og smagsnuancer, der virkelig klæder hinanden og en fryd for øjet.


4 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare vildt lækkert ud :-)

    SvarSlet
  2. Tak - det er også værd at prøve ;-)
    Olga

    SvarSlet
  3. Hej Olag
    er kommet inde på din side da jeg leder efter små retter som kan serveres til mit bryllup, men som gerne skulle kunne serveres koldt, serveres denne ret kold eller har du andre som kunne være interessante? Skal lave en buffe med letter anretning til receptionen.
    Håber du kan hjælpe =)
    Venlig hilsen Yvonne
    y.soeberg@gmail.com

    SvarSlet
  4. Hej Yvonne!

    Undskyld det sene svar.

    Retten serveres kold og pureen og kødet kan laves dagen i forvejen og anrettes på selve dagen.

    jeg vil anbefale dig at kigge under min etiket der hedder små retter - der har jeg de forskellige retter der er godt som små hapsere....

    jeg håber i får et dejligt bryllup.

    Hilsen Olga

    SvarSlet